Het Koor

Op 22 februari 2006 kwamen 18 mannen bij elkaar in Westerbork. Er werd enthousiast gesproken over een nieuw initiatief. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst zag een nieuw mannenkoor het licht. Het Christelijk Mannenkoor Drenthe! Op 18 april 2006 werd het een officieel feit.

Het koor begon met repeteren in Westerbork. Tegenwoordig repeteren we in de prachtige oude Dorpskerk te Sleen. Daar oefenen we iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.45 uur in ‘Ons Centrum’. We hebben zo’n 20 leden.

Ons koor staat onder de bezielende leiding van Jan Boheur. Hij is een virtuoos musicus, die het koor zowel dirigeert als begeleidt. Veel van de muzikale arrangementen die het koor ten gehore brengt zijn bewerkingen van zijn hand.

Indien u mee wilt doen met ons koor, neem dan contact op kom eens meezingen op de woensdagavond.

Repertoire

Wij voeren zowel Christelijke liederen uit als Negro spirituals . Een paar voorbeelden:

  • Al rolt de zee, al loeit de wind
  • I have a dream – Abba – Arr. Jan Boheur
  • Love changes everything
  • De steppe zal bloeien
  • Aanschouw het lam

Voor het complete repertoire zie pagina muziek.

Wij kunnen een kerstconcert bieden, met of zonder solist(en)

 

Dirigent

Jan Boheur studeerde accordeon aan het Conservatorium te Maastricht en koor- en orkestdirectie en piano aan het Conservatorium te Groningen. Hij werkte als docent bij Het Centrum voor de Kunsten “C.Q” te Emmen en trad als uitvoerend musicus op met zijn ensembles, o.a. zijn Salonorkest, de Klesmergroep, het Iersenensemble en zijn Balkanorkest. Meer dan 25 jaar was hij dirigent van het dubbelmannenkwartet “Dubbel Vier” uit Emmen. Daarnaast begeleidde hij als accordeonist het Christelijk Mannenkoor “Albatros” uit Groningen.